ÎNSCRIȘI
Oameni: 4947
Organizații: 2951
Companii: 523

Parc de aproape 16 milioane de euro, inaugurat la Ploieşti
Noua pistă a Aeroportului"Delta Dunării"din Tulcea va fi inaugurată în 15 iunie
"Pita Cetăţii", cel mai recent produs de promovare a municipiului Alba Iulia
Activități distractive pentru copii în satul texan Kids Village!
Înscrierile pentru examenul de bacalaureat au loc în perioada 30 mai - 3 iunie
68,09% dintre candidaţi au promovat sesiunea specială a bacalaureatului
"Universităţile sunt deschise unui public mai numeros", afirmă rectorul AUF
Centru de Excelenţă în Medicina Translaţională, inagurat la IC Fundeni
Klaus Iohannis:"Am convenitîn CSAT elaborarea unui plan de acţiune privind sistemul ...
A fost aprobată construirea primului centru de transplant multi-organ din sud-estul Europei ...
Sindicatul Mine Energie Rovinari a fost oficializat
Guvernul a aprobat bugetul pe 2014 pentru Complexul Energetic Hunedoara
Sindicatul minerilor din Berbeşti susţine că sunt necesare investiţii de 10 milioane de lei ...
S-a deschis circulaţia pe primul sens giratoriu suspendat din ţară, proiect de 13 milioane ...
A fost dată în folosinţă parcarea subterană din centrul Craiovei realizată cu fonduri UE
Oameni

Florin-Daniel ŞANDRU

 

Functii:

Studii:

 • 1-31 august 2012: Stagiu de cercetare postdoctorala la Zentrum Philosophie und Wissenschaftstheorie, Universität Konstanz, Germania.
 • 5 ianuarie-2 februarie 2011: Stagiu de cercetare postdoctorala la Philosophische Fäkultat I, Institut für Philosophie din cadrul Humboldt-Universität zu Berlin, Germania.
 • 1-31 august 2010: Stagiu de cercetare postdoctorala la Zentrum Philosophie und Wissenschaftstheorie, Universität Konstanz, Germania.
 • mai 2010-prezent: Bursier postdoctoral al Academiei Romane, in cadrul Proiectului Societatea Bazata pe Cunoastere-Cercetari, Dezbateri, Perspective, cofinantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei din Fondul Social European Prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, ID 56815. Titlul proiectului individual de cercetare: Coordonate ideologice ale cunoașterii sociale.
 • ianuarie 2009: Doctor Magna cum Laude in Filosofie (Titlu confirmat prin Ordinul nr. 3030/13.01.2009 al Ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului; Diploma de Doctor, Seria F Nr. 0010656 din 15.06.2009), in cadrul Universitații „Al. I. Cuza” Iași.
 • 1997-2001: Absolvent al Specializarii Științe Politice din cadrul Universitații „Al. I. Cuza” Iași (Adeverinta de Absolvire nr. 5955/10.09.2002).
 • 1999-2000: Absolvent de de Studii Aprofundate in Filosofie Politica (Diploma de Studii Aprofundate, Seria E Nr. 0000908 din 18.03.2003).
 • 15 februarie-15 mai 1999: Bursier Erasmus in Științe Politice la Faculteit Sociale Wettenschappen, Universiteit Utrecht, Olanda (Certificat Erasmus ICP-98-NL-1233/14).
 • 1995-1999: Licențiat al Facultații de Filosofie din cadrul Universitații „Al. I. Cuza” Iași (Diploma de Licenta, Seria R Nr. 0106078/18.03.2003).
 • 1990-1994: Absolvent al Colegiului Național „Nicu Gane” din Falticeni (Diploma de Bacalaureat Seria M Nr. 080560).

Diplome:

 • 1-2 noiembrie 2012: Participare la Conferința Internaționala „Munca forțata a etnicilor germani in URSS”, organizata la Arad de catre Asociația Romana de Ecologie Politica, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad și Forumul Democrat al Germanilor din Județul Caraș-Severin și susținuta in cadrul Proiectului „Memoria muncii forțate a etnicilor germani din Romania deportați in URSS”, finanțat de Comisia Europeana prin programul „Europa pentru cetațeni” (Nr. proiect: 2011-3342/001-001). Prezentarea comunicarii Deportata in URSS. Povestea Mariei Așembrener.
 • 25-26 octombrie 2012: Programme Commitee Chair al Conferinței Internaționale ”Judicial Reforms and Their Implications in Central and Eastern Europe”, organizata la Iași de catre Centre d’Étude de la Vie Politique (CEVIPOL) al Universitații Libere din Bruxelles și Centrul de Analiza a Reformelor in Justiție, Politica și Societate (CARJPS) Iași, in parteneriat cu Editura Institutul European Iași, Universitatea „Petre Andrei” din Iași, Institutul Național al Magistraturii, Centrul de Analiza Politica al Universitații „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și Facultatea de Științe Politice a Universitații București. Prezentarea volumului Juridicizarea politicului (eds. Jacques Commaille et al.), Editura Institutul European, Iași, 2012.
 • 18-19 octombrie 2012: Participare la Sesiunea Științifica Naționala cu Participare Internaționala „Idei și valori perene in științele socio-umane”, organizata in cadrul Zilelor Academice Ieșene, Ediția a XXVII-a de catre Institutul de Cercetari Economice și Sociale „Gh. Zane” al Academiei Romane, Filiala Iași, cu lucrarea Mitul politic in context ideologic.
 • 27-30 septembrie 2012: Participare, ca Chair al Sesiunii de Filosofie și Teorie Politica, la Conferința Internaționala „Unity and Diversity in Knowledge Society”, organizata in cadrul Proiectului POSDRU 89/1.5/ID56815 „Societatea bazata pe cunoaștere-cercetari, dezbateri, perspective, derulat de catre Academia Romana, Filiala Iași, in parteneriat cu Universitatea de Nord din Baia Mare, cu lucrarea Mythical-political structures in Post-communist Romania.
 • 29-30 iunie 2012: Participare la Workshop-ul Reforme ale cercetarii romanești-soluții reale la probleme actuale, desfașurat in cadrul Proiectului POSDRU 89/1.5/ID56815 „Societatea bazata pe cunoaștere-cercetari, dezbateri, perspective, derulat de catre Academia Romana, Filiala Iași, in parteneriat cu Universitatea de Nord din Baia Mare.
 • 3-4 iunie 2012: Organizator și participant la Secțiunea „Teorie și acțiune politica in spațiul romanesc”, desfașurata sub egida Facultații de Științe Politice și Administrative in cadrul Conferinței Naționale Anuale a Universitații „Petre Andrei” din Iași, cu lucrarea Fantasma non-ideologicului. Patru specii ale populismului intellectual.
 • 26 aprilie 2012: Organizator al Dezbaterii Decreței in Epoca de Aur, organizata de Editura Polirom și Facultatea de Științe Politice și Administrative a Universitații „Petre Andrei” din Iași, cu participarea criticului literar Daniel Cristea-Enache și a scriitorilor Dan Lungu și Lucian Dan Teodorovici.
 • 9 martie 2012: Moderator al Dezbaterii Noua clasa politica și relansarea Romaniei, organizata de Facultatea de Științe Politice și Administrative a Universitații „Petre Andrei” din Iași, cu participarea fostului Consilier prezidențial și ex-Ministru al Muncii Sebastian Lazaroiu.
 • 25 februarie 2012: Participare la Sesiunea Științifica „De la criza democrației la democrația crizei”, organizata de Institutul de Cercetari Economice și Sociale „Gh. Zane” al Academiei Romane, Filiala Iași, cu lucrarea Intelectualii publici și criza democrației. O analiza ideologica.
 • 16 decembrie 2011: Participare la Workshop-ul „Democrație și democratizare”, desfașurat in cadrul Proiectului POSDRU 89/1.5/ID56815 „Societatea bazata pe cunoaștere-cercetari, dezbateri, perspective, derulat de catre Academia Romana, Filiala Iași, in parteneriat cu Universitatea de Nord din Baia Mare, și organizat la Institutul de Cercetari Economice și Sociale „Gh. Zane” al Academiei Romane, Filiala Iași, cu lucrarea Ideologie și cultura politica in contextul democratizarii postcomuniste.
 • 9 decembrie 2011: Organizator al și participant la Colocviul Național „Dimitrie Gusti și Petre Andrei in gandirea social-politica romaneasca”, organizat de Universitatea „Petre Andrei” din Iași, cu lucrarea Intelectuali și opțiuni ideologice in perioada interbelica.
 • 30 noiembrie-4 decembrie 2011: Participare la Conferința Internaționala „Rethinking the Politics for the Knowledge Based Society”, organizata in cadrul Proiectului POSDRU 89/1.5/ID56815 „Societatea bazata pe cunoaștere-cercetari, dezbateri, perspective, derulat de catre Academia Romana, Filiala Iași, in parteneriat cu Universitatea de Nord din Baia Mare, cu lucrarea Ideology and knowledge from a theoretical-political perspective.
 • 29 noiembrie 2011: Participare la Workshop-ul „Socialism și liberalism”, desfașurat in cadrul Proiectului POSDRU 89/1.5/ID56815 „Societatea bazata pe cunoaștere-cercetari, dezbateri, perspective, derulat de catre Academia Romana, Filiala Iași, in parteneriat cu Universitatea de Nord din Baia Mare, și organizat la Institutul de Cercetari Economice și Sociale „Gh. Zane” al Academiei Romane, Filiala Iași, cu lucrarea Socialism și liberalism: intre ideologie și fantasme politice.
 • 22 noiembrie 2011: Participant, ca invitat special, la Conferința „Este monarhia o soluție pentru Romania?”, organizata de Liga Studenților Universitații „Petre Andrei” din Iași și revista UPA News, cu intervenția Intre revenirea la monarhie și reforma republicii.
 • 3 noiembrie 2011: Participare la Conferința Internaționala „Migration. New Dimensions of An Old Phenomenon”, organizata de Universitatea „Petre Andrei” din Iași in parteneriat cu Deutches Kultuzentrum Iași și Revista „Sfera Politicii”, cu lucrarea Ideological orientations of Romanian immigrants from Italy.
 • 27-30 octombrie 2011: Participare, ca Chair al Sesiunii de Filosofie și Teorie Politica, la Conferința Internaționala „Significance and Interpretation Within the Knowledge Based Society”, organizata in cadrul Proiectului POSDRU 89/1.5/ID56815 „Societatea bazata pe cunoaștere-cercetari, dezbateri, perspective, derulat de catre Academia Romana, Filiala Iași, in parteneriat cu Universitatea de Nord din Baia Mare, cu lucrarea Populism as democratic anti-proceduralism. An ideological interpretation.
 • 21 octombrie 2011: Participare la Workshop-ul „Idei și ideologii social-politice”, desfașurat in cadrul Proiectului POSDRU 89/1.5/ID56815 „Societatea bazata pe cunoaștere- cercetari, dezbateri, perspective, derulat de catre Academia Romana, Filiala Iași, in parteneriat cu Universitatea de Nord din Baia Mare, și organizat la Institutul de Cercetari Economice și Sociale „Gh. Zane” al Academiei Romane, Filiala Iași, cu lucrarea Populismul ca ideologie trans-doctrinara.
 • 14-15 octombrie 2011: participare la Seminarul Internațional Penser l’Europe, ediția a X-a, cu tema „Cum va arata Europa peste 50 de ani ?”, organizat de Academia Romana, La Fondation Nationale pour la Science et l’Art (FNSA), L’Institut de France, L’Institut Français de Relations Internationales (IFRI), L’Académie Royale de Langue et de Littérature Françaises de Belgique, L’Académie Royale de Science Economiques et Financières de l’Espagne, L’Académie Royale des Docteurs de Barcelone, in colaborare cu Autoritatea Naționala de Cercetare in Invațamantul Superior și Universitatea „Petre Andrei” din Iași, desfașurat in Aula Magna a Academiei Romane.
 • 18 septembrie 2011: Participare la Workshop-ul „Idealism și realism in teoria politica”, desfașurat in cadrul Proiectului POSDRU 89/1.5/ID56815 „Societatea bazata pe cunoaștere-cercetari, dezbateri, perspective, derulat de catre Academia Romana, Filiala Iași, in parteneriat cu Universitatea de Nord din Baia Mare, și organizat la Institutul de Cercetari Economice și Sociale „Gh. Zane” al Academiei Romane, Filiala Iași, cu lucrarea Concept și realitate politica. Cazul ideologiei.
 • 30 iunie 2011: Organizator și participant la Sesiunea Științifica Naționala „Științele socio-umane și provocarile societații contemporane”, realizata de Universitatea „Petre Andrei” din Iași și Institutul de Cercetari Economice și Sociale „Gh. Zane” al Academiei Romane, Filiala Iași, cu lucrarea Aspecte ideologice in sociologia politica a lui Petre Andrei.
 • 10-12 iunie 2011: Participare la Workshop-ul Perspective actuale privind cercetarea romaneasca și europeana, desfașurat in cadrul Proiectului POSDRU 89/1.5/ID56815 „Societatea bazata pe cunoaștere-cercetari, dezbateri, perspective, derulat de catre Academia Romana, Filiala Iași, in parteneriat cu Universitatea de Nord din Baia Mare.
 • 3-4 iunie 2011: Participare la Ediția a XIX-a a Sesiunii Anuale de Comunicari științifice la nivel național „Dimensiuni contemporane ale dezvoltarii. Fundalul romanesc al sincronizarii europene”, la Secțiunea Teorie și acțiune politica in spațiul romanesc, cu lucrarea Cum funcționeaza partidele politice. Simptome ale dezorganizarii.
 • 27 mai 2011: Participare la Conferința Naționala Dezvoltarea Moldovei: oportunitați și provocari, organizata de Comitetul Național pentru Dezvoltare al Senatului Romaniei și desfașurata in Aula Filialei Iași a Academiei Romane.
 • 19 mai 2011: Organizator și participant la Workshop-ul cu tema „Standarde de excelența in publicațiile academice”, realizat de Facultatea de Științe Politice și Administrative a Universitații „Petre Andrei” din Iași, in parteneriat cu Revista „Transilvania” și Centrul Cultural Interetnic „Transilvania” din Sibiu.
 • 5-7 mai 2011: Participare la Conferința Naționala cu Participare Internaționala Democratizare, descentralizare și asistența sociala-prezent și viitor, organizata de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, cu prezentarea lucrarii Elemente ideologice in contextul procesului de democratizare.
 • 3-4 mai 2011: Participare la Conferința Naționala Totalitarismul, de la origini la consecințe, organizata de Universitatea „Petre Andrei” din Iași și Deutsches Kulturzentrum Iași, in parteneriat cu Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania, Revista „Sfera Politicii” și Revista „Observator Cultural”, cu prezentarea lucrarii Povestire din Donbas. Cazul Maria Asembrener.
 • 27 aprilie 2011: Participare la lucrarile Consorțiului de validare a calificarilor din domeniul de studii universitare de licența „Științe Politice” și „Relații Internaționale și Studii Europene”, desfașurate in cadrul Proiectului POSDRU nr. 2/1.2./S/2 Dezvoltarea unui sistem operațional al calificarilor din invațamantul superior din Romania.
 • 7-8 aprilie 2011: Organizator și Coordonator al Colocviului Național Presa și ideologia: o istorie culturala, organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc, Universitatea „Petre Andrei” din Iași, Centrul de Excelența in Studiului Imaginii (Universitatea București) și Institutul de Cercetari Economice și Sociale „Gh. Zane” al Academiei Romane, cu prezentarea lucrarii Rolul ideologic al presei. O perspectiva non-marxista.
 • 21 martie 2011: Keynote Speaker in cadrul EMUNI Student Research Multi-Conference Innovation and Employability-The Universities Challenge, organizata de Emuni University, Beirut Arab University, Notre Dame University, Saint Joseph University, CNRS și Universitatea „Petre Andrei” din Iași, cu susținerea lucrarii The University and the Knowledge-Based Society. An Ideological Analysis.
 • 16 martie 2011: Organizator și moderator al Conferinței Ultima Arcadie și Iașul crepuscular, susținuta la Universitatea „Petre Andrei” din Iași de Angelo Mitchievici, Directorului Departamentului „Ideologie și Cultura” din cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc.
 • 2 martie 2011: Organizator al și participant la Conferința De ce trebuie condamnat comunismul?, susținuta la Universitatea „Petre Andrei” din Iași de istoricul Marius Oprea, Președintele Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania.
 • 15 decembrie 2010: Organizator și Coordonator al Work-shop-ului „Jurnalismul radio și de televiziune”, desfașurat in cadrul Zilelor ALECART, in contextul parteneriatului dintre Universitatea „Petre Andrei” din Iași, Colegiul Național Iași, Colegiul Național de Arta „Octav Bancila” Iași, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava și Colegiul Național „Nicu Gane” Falticeni.
 • 9-12 decembrie 2010: Participare la Conferința Internaționala Knowledge and Action, organizata de Academia Romana, Filiala Iași, in parteneriat cu Universitatea de Nord din Baia-Mare in cadrul Proiectului “Societatea bazata pe cunoaștere-cercetari, dezbateri, perspective”, cofinanțat de Uniunea Europeana și Guvernul Romaniei din Fondul Social European Prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, ID 56815, cu lucrarea “Ideology and Rationality in the Context of Political Action”.
 • 7 decembrie 2010: Organizator al Dezbaterii intitulate Performanța academica și dialog interetnic in presa culturala de astazi, desfașurata in parteneriat de Universitatea „Petre Andrei” din Iași și Centrul Cultural Interetnic „Transilvania” Sibiu, editor al Revistei „Transilvania”.
 • 22 noiembrie 2010: Organizator și moderator al Conferinței Naționale Mass-media și democrația in Romania postcomunsta, organizata de Facultatea de Științe Politice și Administrative a Universitații „Petre Andrei” din Iași in parteneriat cu Revista „Sfera Politicii”.
 • 15 noiembrie 2010: Organizator și Coordonator al Work-shop-ului „Literatura și speciile jurnalistice”, desfașurat la Universitatea „Petre Andrei” din Iasi in contextul parteneriatului dintre aceasta instituție, Colegiul Național Iasi, Colegiul Național de Arta „Octav Bancila” Iași și Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.
 • 4 noiembrie 2010: susținerea Conferinței „Intelectualul critic Nicolae Steinhardt in epoca totalitarismului”, in cadrul lansarii primelor 7 volume aparute in Seria de Autor „Nicolae Steinhardt”, inițiata de Editura Polirom Iași, eveniment organizat in parteneriat cu Universitatea „Al.I. Cuza” Iași.
 • 19 octombrie 2010: Organizator al Conferinței Evenimentele din decembrie `89 in context internațional, susținuta de Anelli Ute Gabanyi, cercetator la German Institute for International and Security Issues Berlin, la Universitatea „Petre Andrei” din Iași.
 • 15 octombrie 2010: Participare la Conferința Europe, What Next? Economic Solutions of the Left, susținuta de Gerhard Schroeder la Institutul “Ovidiu Șincai” din București.
 • 6-9 octombrie 2010: Organizator al și participant la Conferința Internaționala The Limits of the Knowledge Society, organizata de Academia Romana, Filiala Iași, in cadrul Proiectului “Societatea bazata pe cunoaștere-cercetari, dezbateri, perspective”, cofinanțat de Uniunea Europeana și Guvernul Romaniei din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, ID 56815, cu lucrarea “An Ideological Analysis of the Knowledge-Based Society”.
 • 16-17 septembrie 2010: Participare la cea de-a XXV-a editie a Zilelor Academice Iesene, organizata de Institutul de Cercetari Economice si Sociale „Gh. Zane” al Academiei Romane, Filiala Iasi, Sesiunea Stiintifica Idei si valori perene in stiintele socio-umane, Sectiunea Filosofie B, „Teorii social-politice”, cu lucrarea „Ideologia si incluziunea democratica”.
 • 4 iunie 2010: Participare la cea de a XVIII-a editie a Sesiunii Anuale de Comunicari Stiintifice a Universitatii „Petre Andrei” din Iasi, intitulata Dimensiuni contemporane ale dezvoltarii. Fundalul romanesc al sincronizarii europene, la SectiuneaTeorie si actiune politica in spatiul romanesc, cu lucrarea „O analiza ideologica a incluziunii democratice”.
 • 3-4 iunie 2010: Lector in cadrul Seminarului International TAIEX, intitulat Social Inclusion and Fight Against Poverty in the North-East Region of Romania, RTP 41274, organizat de Asistenta Tehnica a Comisiei Europene si Instrumentul de Schimb de Informatii (TAIEX), in parteneriat cu Facultatea de Asistenta Sociala si Sociologie din cadrul Universitatii „Petre Andrei” din Iasi, cu prelegerea „Community Social Inclusion Patterns”.
 • 7 mai 2010: Participare la Conferinta-Dezbatere „Law & Religion: Interpretation and Constitutional Questions”, sustinuta si moderata de Professor Ph.D. Frank S. Ravitch, de la College of Law, Michigan State University si organizata de Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Petre Andrei” din Iasi.
 • 23 aprilie 2010: Participare la Conferinta-Dezbatere „Reforma legislativa penala”, organizata de Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Petre Andrei” din Iasi.
 • 16 aprilie 2010: Organizator si participant la Conferinta-Dezbatere „Mai este astazi cultura o forma de libertate? Despre memorie, valori si identitate in Romania contemporana”, sustinuta de istoricul Marius Oprea si Redactia Revistei Observator Cultural, in parteneriat cu Universitatea „Petre Andrei” din Iasi.
 • 31 martie 2010: Organizator si participant la Dezbaterea Regionala „Implicarea cetatenilor pentru o buna guvernare”, organizata de Centrul de Resurse Juridice Bucuresti in cadrul Proiectului Dezvoltarea capacitatii ONG-urilor locale de monitorizare anticoruptie, derulat cu sprijinul financiar al Trust for Civil Society si desfasurata in parteneriat cu Universitatea „Petre Andrei” din Iasi.
 • 27-28 noiembrie 2009: Participare la Forumul Secretariatului Tehnic Permanent al Pactului Regional pentru Ocupare si Incluziune Sociala, Regiunea Nord-Est, organizat in cadrul Proiectului cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si coordonat sub egida Fundatiei Academice „Petre Andrei” Iasi.
 • 23-24 octombrie 2008: Participare la Conferinta Internationala Replies of Philosophy to the Nowadays Problems of Science, organizata de Institutul de Cercetari Economice si Sociale „Gh. Zane” al Academiei Romane
 • 28-29 iunie 2007: Participare la Conferinta Internationala Globalisation, Conflicts and the Experiences of Localities, organizata de Research Committee on Social Classes and Social Movements (RC47) din cadrul International Sociological Association si Facultatea de Sociologie a Universitatii “La Sapienza”, Roma, Italia.
 • 24-28 ianuarie 2007: Participare la Sesiunea de pregatire “Instrumente de monitorizare anti-coruptie. Cum putem monitoriza administratia publica locala?”, desfasurata in cadrul proiectului Dezvoltarea capacitatii de lupta impotriva coruptiei a organizatiilor neguvernamentale locale, finantat de Uniunea Europeana prin programul Phare Societatea Civila 2004, numarul 2004/016-772.01.02/03/DEM14, Sinaia.
 • 11-14 ianuarie 2007: Participare la Sesiunea de pregatire “Coruptia in administratia publica si coruptia politica. Ce este si cum poate fi combatuta?”, desfasurata in cadrul proiectului Dezvoltarea capacitatii de lupta impotriva coruptiei a organizatiilor neguvernamentale locale, finantat de Uniunea Europeana prin programul Phare Societatea Civila 2004, numarul 2004/016-772.01.02/03/DEM14, Bucuresti.
 • 10 decembrie 2006: Participare la Conferinta NationalaDrepturile omului sunt si drepturile tale. Cunoaste-le si lupta pentru ele!, organizata cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Omului de catre Miscarea Europeana si Asociatia Nationala impotriva Coruptiei, Abuzurilor si pentru Drepturile Omului, Piatra-Neamt.
 • 21 iunie 2005: Participare la workshop-ul cu tema Surse de eroare in sondarea opiniei publice. Influente si consecinte, organizat de Centrul de Cercetari Sociale al Fundatiei Academice “Petre Andrei” din Iasi.
 • 9-13 august 2002: Participare la workshop-ul cu tema Carente de mentalitate si disfunctii institutionale, organizat de Universitatea din Bucuresti si Asociatia Romana de Studii Politice Aplicate, Soveja.
 • 26-28 aprilie 2002: Participare la Conferinta Nationala Cultura politica si institutii. Problema inapoierii institutionale in Romania postcomunista, organizata de Universitatea din Bucuresti si Asociatia Romana de Studii Politice Aplicate, Targu-Neamt.
 • 6-7 noiembrie 2001: Participare la Seminarul InternationalPopulism, demagogie si realism politic, organizat de “Konrad Adenauer” Stiftung si Fundatia Academica „A.D. Xenopol”, Iasi.
 • 28-29 iunie 2001: Participare la Sesiunea Nationala de Comunicari Stiintifice Teorie politica si actiune sociala, organizata de Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii „Petre Andrei”, Iasi.
 • 5 mai 2000: admis la Scholarship and the Free Society Summer Seminar , organizat de Virginia University, Charlottesville, USA, ca bursier al Institute for Human Studies din cadrul George Mason University, Arlington, USA.
 • 6-7 octombrie 2000: Participare la Simpozionul National Identitate si istorie, organizat de Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” din Iasi, in cadrul editiei a XV-a a Zilelor Academice Iesene, Iasi.
 • 19-20 iunie 2000: Participare la Seminarul International Globalizare si responsabilitate sociala, organizat de World Center University si „Friederich Ebert” Stiftung, Centrul Cultural German Iasi.
 • 18-20 mai 2000: Participare la Simpozionul International Istoria si Teoria Relatiilor Internationale, organizat de Centrul pentru Studiul Relatiilor Internationale din cadrul Universitatii „Petre Andrei” si „Friederich Ebert” Stiftung, Iasi.
 • Iunie 1999: Admis la Scoala de Vara de la Tescani, organizata sub titlul Cum va arata viitorul? Modernitate, religii si ideologii, coordonata de Andrei Plesu si H.-R. Patapievici.
 • noiembrie 1998: Participare la Simpozionul National de Filosofie Kairos, Sighisoara
 • octombrie 1998: Participare la Simpozionul National de Psihologie Psihologia secolului XXI, organizat de Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii „Al. I. Cuza” Iasi.

Premii si distinctii obtinute:

 • 15 decembrie 2011: Premiul Ion Petrovici al Academiei Romane pe anul 2009, pentru lucrarea Reinventarea ideologiei.
 • 9 decembrie 2011: Premiul Revistei Transilvania pentru Filosofie Politica, pentru volumul Reinventarea ideologiei.
 • 5 mai 2011: Premiul Lumea de maine, acordat unui tanar cercetator din domeniul Științelor Politice pentru anul 2010 de catre Fundația Societatea Civila din București și Revista „Sfera Politicii”, publicație lunara de stiinte politice cotata CNCSIS B+ și indexata in Bazele de Date Internaționale ale International Political Science Association, Central and Eastern European Online Library și, respectiv, Index Copernicus, ISSN: 1221-6720.

Experienta profesionala:

 • Octombrie 2010 - prezent: Conferențiar universitar doctor la Facultatea de Științe Politice și Administrative a Universitații „Petre Andrei” din Iași (titlu confirmat prin Ordinul nr. 4472/12.07.2010 al Ministrului Educației, Cercetarii, Tineretului și Sportului). Sustinerea, la nivelul studiilor de licenta, a urmatoarelor cursuri: Introducere in stiinta politica. I: Concepte fundamentale (specializarea Stiinte Politice, anul I); Introducere in stiinta politica. II: Teorie politica (specializarea Stiinte Politice, anul I); Teoria și practica democrației (specializarea Stiinte Politice, anul al III-lea); Cultura politica (specializarea Științe Politice, anul al III-lea). Coordonarea lucrarilor de licenta pe teme de Teorie politica, Teoria și practica democrației si Cultura politica.
 • Octombrie 2010-prezent: Profesor asociat la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, specializarile Filosofie, Științe Politice și Relații Internaționale și Studii Europene. Susținerea cursurilor de Ideologii politice (anul al II-lea), Politici comparate și Filosofie politica (anul al III-lea).
 • Din 26 Februarie 2012: Președinte al Senatului Universitații „Petre Andrei” din Iași.
 • Octombrie 2010-Februarie 2012: Secretar Științific al Facultații de Științe Politice și Administrative din cadrul Universitații „Petre Andrei” din Iași (funcție didactica).
 • Octombrie 2010-prezent: Director al Programului de Master interdisciplinar Psihologie politica și leadership, acreditat ARACIS cu grad de „incredere”.
 • Octombrie 2010-prezent: Director al Centrului de Studii Politice și Administrative din cadrul Facultații de Științe Politice și Administrative a Universitații „Petre Andrei” din Iași.
 • Ianuarie 2010 - prezent: Director al Departamentului de Stiinte Conexe din cadrul Centrului de Cercetari Juridice al Universitații „Petre Andrei” din Iași (functie in structura de cercetare)
 • Octombrie 2009-Ianuarie 2012: Director al Departamentului de Relații Internaționale și PR, devenit, din octombrie 2010, Departamentul de Relații Publice și Imagine Universitara (funcție in structura administrativa).
 • Ianuarie-Octombrie 2009: Coordonator al Departamentului Erasmus din cadrul Universitații „Petre Andrei” din Iași.
 • 1999-2009: Preparator universitar (1999), Asistent universitar (2003) și Lector universitar (2006). Sustinerea urmatoarelor seminarii: Introducere in stiinta politica. I: Concepte fundamentale (specializarea Stiinte Politice, anul I); Introducere in stiinta politica. II: Teorie politica (specializarea Stiinte Politice, anul I); Sociologie politica (specializarea Stiinte Politice, anul I); Antropologie politica (specializarea Stiinte Politice, anul al III-lea); Sisteme politice contemporane (specializarea Stiinte Politice, anul al III-lea); Sistemul politic romanesc contemporan (specializarea Stiinte Politice, anul al III-lea); Teoria și practica democrației (specializarea Științe Politice, anul al III-lea); Cultura politica (specializarea Științe Politice, anul al III-lea).
 • 2003: Editor la Revista Symposion, coordonata de Institutul de Cercetari Economice și Sociale „Gh. Zane” al Academiei Romane.
 • 2001-2003: Lector asociat la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicarii a Universitații „Apollonia” din Iași. Sustinerea cursurilor de Teorii ale comunicarii (specializarea Jurnalism si stiintele comunicarii, anul I) si Teoria relatiilor internationale (specializarea Jurnalism si stiintele comunicarii, anul al II-lea).
 • 1998-1999: Redactor-șef al Revistei Opinia studențeasca.
 • 1997-1998: Redactor la Revista Dialog a Universitații „Al. I. Cuza” Iași.
 • PARTICIPARI LA PROIECTE SI PROGRAME
 • 2008-2011: Lector in cadrul Proiectului Strategic CREA (Cooperare Regionala pentru Excelenta Antreprenoriala), ID 3858, Contract nr. POSDRU /9/3.1/S/1, cofinantat cu 2.000.000 Euro din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si desfasurat de catre Universitatea „Petre Andrei” din Iasi in 6 judete ale Regiunii de Nord-Est (Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui, Botosani, Suceava).
 • august-octombrie 2008: Formator in cadrul proiectului Primul vot, derulat de Asociatia Compania FaPt-Fabrica de Arta si Productie Teatrala in parteneriat cu Facultatea de Stiinte Politice si Administrative a Universitatii „Petre Andrei” din Iasi si Asociatia Pro Democratia Clubul Iasi, finantat de ANSIT - Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor, in cadrul programului Initiative Comunitare Pentru Tineret ICT 2008.
 • 2007-2008: Membru in echipa proiectului Politica recunoasterii si dreptatea sociala: multiculturalism versus dreptate distributiva?, desfasurat in baza grantului de cercetare al Academiei Romane nr. 209/2007-2008, coordonat de cercet. st. dr. Eugen Huzum.
 • 2007- 2008: Formator in cadrul Programului de Formare Continua a Personalului Didactic din Invatamantul Preuniversitar, intitulat Educatie si formare. Strategii de formare in activitatea cadrelor didactice, organizat de catre Departamentul deFormare Continua al Fundatiei Academice „Petre Andrei” Iasi si destinat institutorilor, invatatoarelor si educatoarelor, inregistrat la CNFP cu nr. 42.186/03.12.2002 si acreditat, pentru Judetul Iasi, prin Decizia nr. 33/24.05.2004 de catre MEC si CNFP-titular al cursului „Comunicare si educatie democratica”.
 • septembrie-noiembrie 2007: Formator in cadrul proiectului Primul vot, derulat de Fundatia Culturala Timpul, finantat de ANSIT-Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor.
 • februarie-septembrie 2007: Coordonator local al Proiectului Dezvoltarea capacitatii de lupta impotriva coruptiei a organizatiilor neguvernamentale locale, finantat de Uniunea Europeana prin programul Phare Societatea Civila 2004, numarul 2004/016-772.01.02/03/DEM14 si desfasurat de catre Centrul de Resurse Juridice, Asociatia Pro Democratia si Transparency International Romania.
 • 2007: Membru al Grupului de Lucru Analiza Sociala in cadrul Proiectului CNCSIS Fundamentarea Stiintifica si Operationala a Complexelor Socio-Ecologice, Cod 106 A_C, Program Tip A Consortiu, Contractor coordonator Universitatea Bucuresti, Contractor asociat Universitatea „Petre Andrei” din Iasi, GR 6/09.05.2007.
 • 2006-2007: Formator in cadrul Programului de Formare Continua a Personalului Didactic din Invatamantul Preuniversitar, intitulat Educatie si formare. Strategii de formare in activitatea cadrelor didactice, organizat de catre Departamentul deFormare Continua al Fundatiei Academice „Petre Andrei” Iasi si destinat institutorilor, invatatoarelor si educatoarelor, inregistrat la CNFP cu nr. 42.186/03.12.2002 si acreditat, pentru Judetul Iasi, prin Decizia nr. 33/24.05.2004 de catre MEC si CNFP-titular al cursului „Comunicare si educatie democratica”.
 • 2006: Membru al Grupului de Lucru Analiza Sociala in cadrul Proiectului CNCSIS Fundamentarea Stiintifica si Operationala a Complexelor Socio-Ecologice, Cod 106 A_C, Program Tip A Consortiu, Contractor coordonator Universitatea Bucuresti, Contractor asociat Universitatea „Petre Andrei” din Iasi, Contract nr. 2915/06.06.2006.
 • 2005-2006: Formator in cadrul Programului de Formare Continua a Personalului Didactic din Invatamantul Preuniversitar, intitulat Educatie si formare. Strategii de formare in activitatea cadrelor didactice, organizat de catre Departamentul de Formare Continua al Fundatiei Academice „Petre Andrei” Iasi si destinat institutorilor, invatatoarelor si educatoarelor, inregistrat la CNFP cu nr. 42.186/03.12.2002 si acreditat, pentru Judetul Iasi, prin Decizia nr. 33/24.05.2004 de catre MEC si CNFP-titular al cursului „Comunicare si educatie democratica”.
 • 2005: Membru al Grupului de Lucru Analiza Sociala in cadrul Proiectului CNCSIS Fundamentarea Stiintifica si Operationala a Complexelor Socio-Ecologice, Cod 106 A_C, Program Tip A Consortiu, Contractor coordonator Universitatea Bucuresti, Contractor asociat Universitatea „Petre Andrei” din Iasi, Contract nr. 27694/14.03.2005.
 • martie-iulie 2005: Coordonator al echipei de evaluare a gradului de transparenta decizionala la nivel local (analiza si raportare a cailor de comunicare folosite de catre autoritatile publice locale in contextul legislativ romanesc) si formatorpe probleme de administratie publica locala in cadrul proiectului Democratie prin transparenta decizionala, implementat de Asociatia CASEBO din Botosani si finantat de catre Fundatia Carpatica (Oradea).
 • octombrie 2004: Titular al modulului “Alegerile in contextul democratiei”, in cadrul Programului Modular derulat sub titulatura Platforma pluridirectionala pentru diseminarea reciproca a practicilor profesionale de succes intre functionari publici din Republica Moldova, respectiv din Romania, finantat de Guvernul Romaniei, prin Ministerul Afacerilor Externe.
 • mai-septembrie 2004: Formator pe probleme de comunicare si colaborare cu autoritatile publice locale in cadrul proiectului Sansa de a decide, implementat de Asociatia CASEBO din Botosani si finantat de catre Fundatia Carpatica (Oradea).
 • 2001-2002: Participare la proiectul de cercetare pe tema Caracteristici ale culturii politice romanesti. Influenta unor modele culturale si traditii comportamentale asupra functionarii institutiilor politice romanesti, desfasurat sub egida Facultatii de Filosofie din Universitatea Bucuresti si a Asociatiei Romane de Studii Politice Aplicate (AROSPA) in anii 2001-2002, pe baza grantului C 334 al CNCSIS, finantat de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei.
 • februarie-mai 1999: Participare la Proiectul International de Cercetare Highly Skilled Romanian Intellectuals Emigrated in Western Countries, desfasurat sub egida European Research Centre on Migration and Ethnic Relations din cadrul Universiteit Utrecht, Olanda.
 • PARTICIPARI LA EDITAREA UNOR LUCRARI STIINTIFICE
 • Redactor de carte la următoarele volume:
 • - Petre Andrei, Etică. Prelegeri, Editura Polirom, Iaşi, 1999-Premiul “Ion Petrovici” al Academiei Române
 • - Doru Tompea, Etică. Morală şi putere, Editura Polirom, Iaşi, 2000
 • - Doru Tompea, Provocarea postmodernă. Noi orientări în teoria socială, Editura Polirom, Iaşi, 2001
 • - Cristian Bocancea, Meandrele democraţiei. Tranziţia politică la români, Editura Polirom, Iaşi, 2002

Lucrari publicate:

 • Cărți de autor (3):
 • 2011: Daniel Șandru, Teorie politica și ideologie, Editura Institutul European, Iași, ISBN 978-973-611-773-2.
 • 2010: Daniel Șandru, Sub semnul paradoxului cotidian (publicistica, Prefața de Liviu Antonesei), Editura Institutul European, Iași, ISBN: 978-973-611-714-5 -volum selectat in Topul celor mai bune carți ale anului 2010, categoria Publicistica, de catre juriile revistelor Orizont din Timișoara și, respectiv, Cultura din București.
 • 2010, 2009: Daniel Șandru, Reinventarea ideologiei. O abordare teoretico-politica, Editura Institutul European, Iasi, ISBN: 978-973-611-656-8 - lucrare selectata pentru finanțare, in anul 2010, de catre Autoritatea Naționala pentru Cercetare Științifica din cadrul Ministerului Educației, Cercetarii, Tineretului și Sportului, laureata a Premiului „Lumea de maine” acordat unui tanar cercetator in domeniul Științelor Politice de catre revista „Sfera Politicii” pentru anul 2010, laureata a Premiului Revistei Transilvania pentru Filosofie Politica și a Premiului „Ion Petrovici” al Academiei Romane. Lucrarea este recenzata dupa cum urmeaza:
 • • Antonio Patraș - „Romania Literara”, nr. 25/2010 (http://www.romlit.ro/recenzii2510).
 • • Angelo Mitchievici -Ideologia la rascruce, in „Orizont”, nr. 2 (1541)/februarie 2011, p. 7 (http://www.revistaorizont.ro/arhiva/februarie2011.pdf).
 • • Ioana Cristea Dragulin-Vorbind despre ideologie, in „Sfera Politicii”, nr. 163/2011, p. 109 (http://www.sferapoliticii.ro/sfera/163/art14-Recenzie1.php)
 • • Nicolae Dragușin-„Revista de Științe Politice și Relații Internaționale”, Editura Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Romane, Tomul VIII, Nr. 3/2011, pp. 119-120, ISSN: 1584-1723 (http://www.ispri.ro/wp-content/files/reviste/sumar-rom-3-2011.pdf).
 • Cărți în coautorat (1):
 • 2001: Doru Tompea, Daniel Șandru, Tudor Pitulac, Concepte și modele în știința politică, Editura Cantes, Iași, ISBN: 973-8173-13-2
 • Coordonator volume (4):
 • 2012: Doru Tompea, Daniel Șandru (coordonatori), Dimensiuni social-politice ale operei lui Petre Andrei, Editura Academiei Romane, București, ISBN 978-973-27-2251-0.
 • 2012: Cristian Bocancea, Daniel Șandru (coordonatori), Sinteze de știința politica. Studii tematice pentru examenul de licența, Editura Institutul European, Iași, ISBN 978-973-611-850-0.
 • 2011: Sorin Bocancea, Daniel Șandru (coordonatori), Totalitarismul. De la origini la consecințe, Editura Institutul European, Iași, ISBN 978-973-611-742-8.
 • 2011: Daniel Șandru, Sorin Bocancea (coordonatori), Mass-media și democrația in Romania postcomunista, volum editat in cadrul Proiectului Societatea bazata pe cunoaștere-cercetari, dezbateri, perspective ID 56815, Editura Institutul European, Iași, ISBN 978-973-611-785-5.
 • Capitole / studii în volume colective (18):
 • 2012: Ideologie si mituri politice in Romania postcomunista, in Sergiu Miscoiu, Sergiu Gherghina (coordonatori), Mituri politice in Romania contemporana, in curs de aparitie la Editura Institutul European, Iasi.
 • 2012: Populismul, in Eugen Huzum (coordonator), Teorii si ideologii politice, in curs de aparitie la Editura Institutul European, Iasi.
 • 2012: Intre libertatea negativa și libertatea pozitiva: un act de practica democratica, Prefața la Petru Frasila, Violarea libertatii de exprimare, Editura Institutul European, Iași, ISBN: 978-973-611-909-5.
 • 2012: An ideological analysis of the knowledge-based society, in Irina Frasin, Codrin Dinu Vasiliu (editors), Limits of knowledge society, Editura Institutul European, Iași, ISBN 978-973-611-831-9, pp. 179-200.
 • 2012: Democrație și cultura politica, capitol in Cristian Bocancea, Daniel Șandru (coordonatori), Sinteze de știința politica. Studii tematice pentru examenul de licența, Editura Institutul European, Iași, ISBN 978-973-611-850-0, pp. 89-120.
 • 2012: Concepte și teorii fundamentale in știința politica, capitol in Cristian Bocancea, Daniel Șandru (coordonatori), Sinteze de știința politica. Studii tematice pentru examenul de licența, Editura Institutul European, Iași, ISBN 978-973-611-850-0, pp. 15-46.
 • 2012: Ideology and rationality in the context of political action, in Daniela Dunca, Cornelia Gasparel (editors), Knowledge and Action within the Knowledge Based Society. Social and Political Philosophy, Ethics, Psychology and Educational Sciences, Editura Institutul European, Iași, ISBN 978-973-611-806-7.
 • 2012: Componente ideologice ale populismului, capitol in Sergiu Gherghina, Sergiu Mișcoiu, Sorina Soare (editori), Populismul contemporan. Un concept controversat și formele sale diverse, Editura Institutul European, Iași, ISBN 978-973-611-824-1.
 • 2011: Totalitarismul: ideologia anti-politica și birocrația raului, capitol in Sorin Bocancea, Daniel Șandru (coordonatori), Totalitarismul. De la origini la consecințe, Editura Institutul European, Iași, ISBN 978-973-611-742-8.
 • 2011: Repere ideologice ale democrației liberale, Postfața la Vasile Pleșca, Democrația liberala in dezbateri contemporane, lucrare realizata in cadrul Proiectului Societatea bazata pe cunoaștere-cercetari, dezbateri, perspective ID 56815, Editura Institutul European, Iași, ISBN: 978-973-611-789-3.
 • 2011: Mass-media, spațiul public și ideologia democratica in Romania postcomunista, capitol in Daniel Șandru, Sorin Bocancea (coordonatori), Mass-media și democrația in Romania postcomunista, Editura Institutul European, Iași, , ISBN 978-973-611-785-5.
 • 2011: Ideologia, capitol in Eugen Huzum (coord.), Concepte și teorii social-politice, lucrare realizata in cadrul Proiectului Societatea bazata pe cunoaștere -cercetari, dezbateri, perspective ID 56815, Editura Institutul European, Iași, ISBN 978-963-611-805-0.
 • 2011: Sanatatea organizaționala in context stasiologic: partidele politice, capitol in Eugen Avram (coord.) Psihologia sanatații organizaționale, Editura Universitara, București, ISBN 978-973-749-949-3.
 • 2005: Democratizare si valori politice in Romania postcomunista, in Alexandru Zub, Adrian Cioflanca (editori), Cultura politica si politici culturale in Romania moderna, Editura Universitatii „Al. I. Cuza”, Iasi, ISBN: 973-703-126-1-volum aparut sub egida Institutului de Istorie „A.D. Xenopol” al Academiei Romane cu ocazia celui de-al XX-lea Congres International de Stiinte Istorice, Sydney, Australia (http://searchworks.stanford.edu/view/6738036 ).
 • 2002: Structuri formale si informale in administratia publica din Romania (coautor), in Adrian-Paul Iliescu (coordonator), Mentalitati si institutii. Carente de mentalitate si inapoiere institutionala in Romania moderna, Editura Ars Docendi a Universitatii din Bucuresti, ISBN: 973-558-069-1.
 • 2002: Disfunctii institutionale din perspectiva sistemului administrativ (coautor), in Adrian-Paul Iliescu (coordonator), Mentalitati si institutii. Carente de mentalitate si inapoiere institutionala in Romania moderna, Editura Ars Docendi a Universitatii din Bucuresti, ISBN: 973-558-069-1.
 • 2002: Global Politics. Beyond the Nation-State?, in Al. Zub, Adrian Cioflanca (editori), Globalism si dileme identitare. Perspective romanesti, Editura Universitatii „Al. I. Cuza” Iasi, ISBN: 9738243408 (Cf. Stanford University, California - http://searchworks.stanford.edu/view/5052248) - volum aparut sub egida Institutului de Istorie „A.D. Xenopol” al Academiei Romane cu ocazia celui de-al XIX-lea Congres International de Stiinte Istorice, Oslo, Norvegia.
 • 2001: Democratizare si demagogie in Romania postcomunista (coautor), in C. Turliuc, Al. Zub (editori), Populism, demagogie si realism politic, Editura Dosoftei, Iasi, ISBN: 973-9135-98-6.
 • Studii si articole stiintifice publicate in reviste (39):
 • 2012: Dimensiuni social-politice ale operei lui Petre Andrei, in curs de publicare in Transilvania, publicație editata de Centrul Cultural Interetnic Transilvania din Sibiu, cotata CNCSIS B+ și indexata in Baza de Date Internaționale SCOPUS, nr. 8, ISSN 02550539.
 • 2012: Intelectuali si „capcane politice” Romania interbelica, in curs de aparitie in Revista Sociologie Romaneasca, Nr. 3/2012, Editura Institutul European, Iasi, publicatie indexata in Bayele de Date Internationale CEEOL, ProQuest Sociological Abstracts, EBSCO SocINDEX, SCIPIO si acreditata B+ de catre CNCSIS.
 • 2012: The conceptual reconsideration of ideology in the framework of political philosophy, in Balkan Journal of Philosophy, Vol. 4, Issue 2, 2012, pp. 239-245.
 • 2012: Ideology and knowledge from a theoretical-political perspective, in European Journal of Science and Theology, publicație indexata ISI: Arts and Humanities Citation Index (A&HCI), Sience Citation Index Expanded (SCIE), Web of Science by ISI Thomson Reuters, Scopus by Elsevier Bibliographic Databases, September 2012, Vol. 8, No. 3, pp. 247-254.
 • 2012: Public intellectuals, ideological options, and ‘political religions’. The case of interwar Romania, in Transilvania, publicație editata de Centrul Cultural Interetnic Transilvania din Sibiu, cotata CNCSIS B+ și indexata in Baza de Date Internaționale SCOPUS, nr. 8, ISSN 02550539.
 • 2012: Ideology, from concept to the political reality, in Sfera Politicii, revista lunara de stiinte politice editata de Institutul de Cercetari Politice si Economice si Fundatia „Societatea Civila”, cotata CNCSIS B+ și indexata in Bazele de Date Internaționale ale International Political Science Association, Central and Eastern European Online Library, Index Copernicus, Directory of Open Access Journals, EBSCO și ProQuest, nr. 169 / mai-iunie, ISSN: 1221-6720, pp. 93-99.
 • 2012: The critical-ideological analysis and the issue of utopia, in Transilvania, publicație editata de Centrul Cultural Interetnic Transilvania din Sibiu, cotata CNCSIS B+ și indexata in Baza de Date Internaționale SCOPUS, nr. 3, ISSN 02550539.
 • 2011: The ideological foundations of the public services, in Anuarul Universitații „Petre Andrei” din Iași, Fascicula Drept, Științe Economice, Științe Politice, Tomul 8 / Decembrie, Editura Lumen, Iași, pp. 261-271, publicație indexata BDI in Index Copernicus, IDEEAS, REPEC, SOCIONET, ECONPAPER, CEEOL, ISSN 2248-1079.
 • 2011: Aspecte ideologice in sociologia politica a lui Petre Andrei, in Transilvania, publicație editata de Centrul Cultural Interetnic Transilvania din Sibiu, cotata CNCSIS B+ și indexata in Baza de Date Internaționale SCOPUS, nr. 11, ISSN 02550539.
 • 2011: Marginalitatea ideologiei in contextul teoriei politice, in Sfera Politicii, revista lunara de stiinte politice editata de Institutul de Cercetari Politice si Economice si Fundatia „Societatea Civila”, cotata CNCSIS B+ și indexata in Bazele de Date Internaționale ale International Political Science Association, Central and Eastern European Online Library și, respectiv, Index Copernicus, nr. 163, ISSN: 1221-6720.
 • 2011: Povestire din Donbas. Cazul Maria Așembrener, in Sfera Politicii, revista lunara de stiinte politice editata de Institutul de Cercetari Politice si Economice si Fundatia „Societatea Civila”, cotata CNCSIS B+ și indexata in Bazele de Date Internaționale ale International Political Science Association, Central and Eastern European Online Library și, respectiv, Index Copernicus, nr. 160, ISSN: 1221-6720.
 • 2011: The University and the Knowledge-Based Society. An Ideological Analysis, in Innovation and Employability �" The Universities Challenge, Proceedings of the 3rd EMUNI Research Souk the Euro-Mediterranean Student Research Multi-Conference, ISBN 978-961-6805-04-9, pp. 1055-1061.
 • 2011: Partidele politice și ideologia democratica, in Transilvania, publicație editata de Centrul Cultural Interetnic Transilvania din Sibiu, cotata CNCSIS B+ și indexata in Baza de Date Internaționale SCOPUS, nr. 1, ISSN 02550539.
 • 2011: Mass-media și ideologia democratica in Romania postcomunista, articol publicat ca editorial in Sfera Politicii, revista lunara de stiinte politice editata de Institutul de Cercetari Politice si Economice si Fundatia „Societatea Civila”, cotata CNCSIS B+ și indexata in Bazele de Date Internaționale ale International Political Science Association, Central and Eastern European Online Library și, respectiv, Index Copernicus, nr. 155, ISSN: 1221-6720.
 • 2010: Ideologie și fantasme politice in contextul liberalismului contemporan, in Transilvania, publicație editata de Centrul Cultural Interetnic Transilvania din Sibiu, cotata CNCSIS B+ și indexata in Baza de Date Internaționale SCOPUS, nr. 4, ISSN 02550539, pp. 90-95.
 • 2010: The Ideological Foundations of Social Knowledge, in Logos & Episteme. An International Journal of Epistemology, Editura Institutul European, Iași, volume I, Issue 1, ISSN: 2069-0533.
 • 2010: Liberalismul azi: intre ideologie si fantasme politice, in Sfera Politicii, revista lunara de stiinte politice editata de Institutul de Cercetari Politice si Economice si Fundatia „Societatea Civila”, cotata CNCSIS B+ și indexata in Bazele de Date Internaționale ale International Political Science Association și, respectiv, Central and Eastern European Online Library, nr. 150, ISSN: 1221-6720.
 • 2009: Ideologia si provocarile teoriei politice contemporane, in Anuarul Universitatii “Petre Andrei” din Iasi, Serie noua, Tomul 4, Editura Institutul European, Iasi, ISSN: 1454-4814.
 • 2009: Gandirea sociala si recuperarea postmoderna a ideologiei, in Revista de Cultura Timpul, anul X, nr. 121 (http://timpul.ro/magazines/76.pdf) si nr. 122 (http://timpul.ro/magazines/77.pdf), ISSN: 1223-8597.
 • 2008: Constructia ideologica a spatiului social, intre individualism si holism metodologic, in Anuarul Universitatii “Petre Andrei” din Iasi, Stiinte Socioumane, Serie noua, Tomul 3, Editura Institutul European, Iasi, ISSN: 1454-4814.
 • 2008: Ideologie si multiculturalism in contextul globalizarii culturale, in Symposion, Revista de Stiinte Sociale, editata de Institutul de Cercetari Economice si Sociale „Gheorghe Zane” al Academiei Romane, nr. 2 (12), Editura Academiei Romane, ISSN: 1584-174X �" studiu realizat in cadrul grantului de cercetare al Academiei Romane “Politica recunoasterii si dreptatea sociala: multiculturalism vs. dreptate redistributiva?”.
 • 2008: Intelectualii si canonul fundamentalismului politic la romani, in Revista de Cultura Timpul, anul IX, nr. 118, ISSN: 1223-8597.
 • 2007: Liderii si personalizarea vietii politice in Romania postcomunista, in Anuarul Universitatii „Petre Andrei” din Iasi, Serie noua, tomul I, sectiunea Stiinte Politice, Editura Institutul European, Iasi, ISSN: 1454-4814.
 • 2007: Romanian Coordinates of Migration to the European Union (coautor), lucrare publicata pe site-ul International Sociological Association (Research Committee on Social Classes and Social Movements - RC47), disponibila la adresa on-linewww.isarc47.org/Pages/ISA%20RC47%20Conference/Files/Papers/Tompea-Sandru.pdf (15.12.2009)
 • 2005: Democratia romaneasca pe lungul drum al consolidarii, in Sfera Politicii, revista lunara de stiinte politice editata de Institutul de Cercetari Politice si Economice si Fundatia „Societatea Civila”, cotata CNCSIS B+ și indexata in Bazele de Date Internaționale ale International Political Science Association și, respectiv, Central and Eastern European Online Library, nr. 115, ISSN: 1221-6720.
 • 2005: Modele cognitive in analiza ideologiei, in Symposion, Revista de Stiinte Sociale, editata de Institutul de Cercetari Economice si Sociale „Gheorghe Zane” al Academiei Romane, nr. 2 (4), ISSN: 1584-174X.
 • 2003: Globalizare si identitate din perspectiva postmodernitatii, in Symposion, Revista de Stiinte Socio-Umane a Institutului de Cercetari Economice si Sociale „Gh. Zane” al Academiei Romane, Filiala Iasi, tomul I, nr. 1, ISSN: 1584-174X.
 • 2002: Globalizare si istoricism, in revista de cultura Cronica, nr. 6-7
 • 2002: Actualitatea sociologiei politice a lui Petre Andrei, in revista de cultura Cronica, nr. 10.
 • 2001:Trecutul unei iluzii? Despre scoala istoriei si societatea romaneasca, in revista de cultura Contrast, nr. 3, ISSN: 1582-3113.
 • 2000: Depasirea metanaratiunilor politice?, in Sfera Politicii, revista lunara de stiinte politice editata de Institutul de Cercetari Politice si Economice si Fundatia „Societatea Civila”, cotata CNCSIS B+ și indexata in Bazele de Date Internaționale ale International Political Science Association și, respectiv, Central and Eastern European Online Library, anul VIII, nr. 86, ISSN: 1221-6720.
 • 2000: Globalizare si identitate in orizont contemporan, in Xenopoliana, buletin stiintific al Fundatiei Academice „A.D. Xenopol” din Iasi. Nr, VIII, 1-4, ISSN: 1223-9941.
 • 1998: Filosofia ca ideologie, in revista de cultura Interferente, nr. 6.
 • 1998: De ce nu este Cioran filosof, in revista de cultura Interferente, nr. 5.
 • 1998: O analiza filosofica a gandirii europene, in revista de cultura Interferente, nr. 3.
 • 1997: Coordonatele rational-politice ale democratiei, in revista de cultura Dialog, nr. 2-3.
 • 1997: Naturalismul si metodologia istoricista, in revista de cultura Dialog, nr. 1.
 • 1996: Etic si politic, inrevista de cultura De ce?, nr. 3.
 • 1996: Libertatea ca deschidere spre ceilalti, in revista de cultura De ce?, nr. 1.
 • Recenzii atiintifice (3):
 • 2012: Recenzie la Jeffrey Stout, Blessed Are the Organized. Grassroots Democracy in America, Princeton University Press, 2010, publicata in CEU Political Science Journal, Volume 7, No. 2, April 2012, ISSN 1818-7668, pp. 216-218.
 • (http://www.ceu.hu/sites/default/files/field_attachment/page/node-5699/ceupsj72.pdf).
 • 2011: Recenzie la Iñaki Garcia Blanco, Sofie Van Bauwel, and Bart Cammaerts (eds.), Media Agoras. Democracy, Diversity, and Communication, Newcastle-upon-Tyne, Cambridge Scholars Publishing, 2009, publicata in CEU Political Science Journal, ISSN 1818-7668, Volume 6, No. 4, December 2011, pp. 617-620
 • (http://www.ceu.hu/sites/default/files/field_attachment/page/node-5699/ceupsj64_4.pdf).
 • 2011: O teorie eco-sistemica a relațiilor internaționale, recenzie la Anton Carpinschi, Diana Margarit, Organizații internaționale, Editura Polirom, Iași, 2011, publicata in Sfera Politicii, nr. 162 (http://www.sferapoliticii.ro/sfera/162/art16-Recenzie2.php).

Apartenenta la alte organizatii:

 • Membru al International Political Science Association.
 • Membru al International Sociological Association, Research Committee on Political Sociology.
 • Membru al Council for Research in Values and Philosophy (CRVP).
 • Inscris in Registrul Național al Evaluatorilor Agenției Romane de Asigurare a Calitații in Invațamantul Superior (ARACIS), ca membru in Comisia de Stiinte Sociale, Politice și ale Comunicarii, domeniul Științe Politice (http://pfe.aracis.ro/inscriere/registru/evaluator/2152/).
 • Director executiv al Centrului de Analiza a Reformelor in Justiție, Politica și Societate, aflat sub egida Universitatii „Petre Andrei” din Iasi și a Editurii Institutul European Iasi.
 • Redactor-șef al Revistei Polis.
 • Book-Reviewer al CEU Political Science Journal, editat de Department of Political Science, Central European University, Budapesta.
 • Peer-reviewer al Revistei Transilvania, indexata BDI SCOPUS.
 • Redactor al Revistei Sfera Politicii, publicație lunara de stiinte politice editata de Institutul de Cercetari Politice si Economice si Fundatia „Societatea Civila”, cotata CNCSIS B+ și indexata in Bazele de Date Internaționale ale International Political Science Association, Central and Eastern European Online Library, Index Copernicus, DOAJ, EBSCO și ProQUEST, ISSN: 1221-6720.
 • Membru al Board-ului Editorial al Jurnalului de Studii Juridice, editata sub egida Facultatii de Drept a Universitatii „Petre Andrei” din Iasi, publicație cotata B+ de catre CNCSIS ȘI indexata BDI.
 • Membru in Colegiul de Onoare al Revistei Alecart, editata de Colegiul National de Arta „Octav Bancila” Iasi, Colegiul National Iasi, Colegiul Național „Petru Rares” Suceava și Colegiul Național „Nicu Gane” Falticeni.
 • Co-realizator al emisiunii Polemici cordiale, difuzata de Radio Iasi (2007-2010).
 • Membru fondator al Clubului Iasi al Asociatiei Pro Democratia (din octombrie 2006).
 • Membru al Fundatiei Academice „Petre Andrei” Iasi (din 2002).
Interviul saptamanii
"În 2013 am crescut spectaculos în zona de retail, în special în zona de spitale, unde progresul este de 38%"
Declară Fady Chreih, Director executiv al celei mai mari rețele de sănătate din România, Regina Maria, în interviul acordat portalului Medicalmanager.ro. Strategia pentru 2013 urmărește extinderea gamei de servicii de spital, creșterea numărului de locații proprii dar și susținerea a două programe naționale de prevenție dedicate femeilor.citeşte
Compania saptamanii
Compania Antibiotice Iaşi raportează o creştere de 7% a cifrei de afaceri şi a profitului la 9 luni, susţinută pe politicile de dezvoltare pe termen lung
Compania farmaceutică Antibiotice SA Iaşi (simbol ATB, la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti) a încheiat primele trei trimestre ale anului 2012 cu o cifră de afaceri netă de 215,1 milioane lei, în creştere cu 7% faţă de perioada similară a anului precedent.
Pe fondul reducerii cheltuielilor de exploatare şi a creşterii veniturilor generate de afacerile companiei, profitul din exploatare la finele a 9 luni din 2012 a înregistrat o creştere de 26% (40,4 milioane lei), comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Astfel, bilanţul primelor 9 luni ale anului 2012 s-a încheiat cu un profit net de 26,7 milioane lei, cu 7% mai mare faţă de profitul net obţinut în primele trei trimestre ale anului 2011.citeşte
Organizatia saptamanii
Tabăra de Nutriţie, o iniţiativă unică în România
Tabăra de Nutriţie, o iniţiativă unică în România

Fundaţia pentru Tratamentul Obezităţii a decis să ajute copii cu probleme de nutriţie şi greutate şi îi invită pe aceştia la prima tabără dedicată lor şi organizată în România, Tabăra de Nutriţie. Este vorba despre tabăra de nutriţie de la Brăneşti, în cadrul căreia vor învăţa cum să-şi rezolve problemele de greutate, cum să mănânce sănătos şi să facă mişcare.citeşte
Comentariul saptamanii
Campania electorală - așteptări, îngrijorări, speranțe
Campania electorală ar trebui să fie, în zonele de normalitate democratică ale lumii, un moment de vârf ale comunicării și mobilizării politice. La noi, din nefericire, nu ne putem aștepta la acest lucru din mai multe motive. În primul rând, politica la noi este electoralistă pe tot parcursul unui mandat.
Puterea și opoziția se preocupă mai mult de imagine și de comunicare decât de administrație și proiectare de politici publice sau implementarea lor. Când ajung în campanie nu mai rămâne nimic de spus, cu atâtea televiziuni de stiri și puterea, dar și opozitia, apar în formație completă la posturile de televiziune, mai numeroase decât în orice țară din lume.citeşte
Auto
RENAULT LAGUNA - Expresia pura a dinamismului
La bordul Noii Laguna, tehnologia, placerea si confortul se integreaza perfect. Calandru restilizat si noile sale proiectoare, contureaza linia dinamica a vehiculului, castigand mai multa forta si caracter. Blocurile optice fata cu pleoapa cromata ale Noii Laguna, designul jantelor din aliaj, ornamentul cromat dublu pentru esapament sunt semnatura noului sau stil de clasa.
Motoarele sale performante dCi confirma senzatiile de pilotaj inca din primele clipe! Confort, suplete, agilitate si reactie imediata in orice conditii: redescopera o noua perspectiva a placerii de a conduce.
Laguna permite conducatorului sa se concentreze pe lucrurile esentiale: placerea de a conduce.citeşte
IT
Samsung vrea să devanseze Apple și pe piața tabletelor
După ce a depășit grupul american Apple pe piața smartphones, grupul sud-coreean Samsung Electronics Co. are un nou obiectiv, să devină lider mondial și pe piața tabletelor, transmite AP.
Directorul diviziei de dispozitive mobile de la Samsung, Shin Jong-kyun, a declarat miercuri că operațiunile Samsung în domeniul tabletelor înregistrează o creștere rapidă iar firma sud-coreeană va deveni lider mondial, fără a da însă un interval de timp. Shin Jong-kyun a estimat că în acest an Samsung va vinde 40 de milioane de tablete, dublu față de vânzările înregistrate în 2012.citeşte
Cartea saptamanii
Învățați de la creativul anului 2013, Nate Silver, cum să faceți diferența între Semnal și Zgomot
Editura PUBLICA vă provoacă la o nouă lectură fascinantă. Semnalul și zgomotul este opera celui declarat de către revista Fast Company drept cea mai creativă persoană a anului 2013, Nate Silver. Cartea a fost numită de către Wall Street Journal drept una dintre cele mai bune zece cărți de nonfiction scrise în anul 2012.
Ființele umane trebuie să facă planuri și să conceapă strategii de viitor. Pe măsură ce ritmul vieții noastre devine tot mai rapid, trebuie să facem acest lucru tot mai des și mai iute. Dar sunt predicțiile noastre bune la ceva? Nate Silver examinează lumea predicției, cercetând modul în care putem distinge un semnal autentic de zgomotul cacofonic care ne înconjoară. Semnalul și zgomotul este cartea care ne va ajuta să nu o mai luăm niciodată pe căi care nu duc nicăieri.citeşte